Екшън за кабинет! Акад. Денков опитва да кани партиите, те го подминават като малка спирка

кирил петков николай денков

Екшън за кабинет се чака днес в парламента. Опитите на акад. Николай Денков за съставяне на кабинет продължават, предава Стандартнюз.

Следобед предстоят нови разговори на кандидат-премиера на „Продължаваме промяната“ за втория мандат с останалите партии. Но извън Демократична България нито една друга партия не е заявила готовност да се яви на разговорите.

Днес изтича и срокът, в който партиите в 48-ото Народно събрание трябва да отговорят на писмата на „Продължаваме Промяната”. Преди два дни от формацията на Кирил Петков и Асен Василев предложиха парламентарните групи да се обединят около най-важните законопроекти пред това НС, които да бъдат включени в програмата за следващата година. Но до този момент нито една партия не е откликнала на призива.

От обсъждането на тези приоритети зависи дали ПП ще опита да реализира втория мандат.

Кандидатът за премиер Николай Денков подготвя програмна декларация, която ще се гласува в залата на 5 януари.

По този начин ще стане ясно дали от ПП имат подкрепа за съставяне на правителство. Ако тази декларация не бъде приета от парламента, от ПП ще върнат веднага мандата за съставяне на кабинет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ