Кметицата на ДБ забърка нов скандал: Това са политически атаки към мен. Имената са познати…

Росина Станиславова

Атаките на политици и икономически кръгове срещу мен не са случайни. Това заяви на пресконференция кметицата на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова, предава НОВА. Тя подчерта, че зад нея не стои нито една политическа формация и действията ѝ са продиктувани единствено от закона. По думите на кметицата в района, за който отговаря, има много хора, които имат годишен доход над 80 хиляди лева, но живеят в общински жилища с месечен наем от 60 лв. до 80 лв. „Тези хора не са случайни. Техните имена са познати”, твърди Станиславова.

Припомняме, че Върховният административен съд реши, че тя е в конфликт на интереси. Станиславова е уличена заради сключен договор по европроект, свързан със социалния патронаж, между нея като ръководител и дъщеря ѝ. Наложена ѝ е глоба в размер на 5 000 лв., което е минималният размер от предвидените в закона санкции, уточняват от КПКОНПИ. По думите на зам.-кмета на района дъщерята на Росина Станиславова е била временно назначена в проекта, за което получила сумата от 280 лв.

В пресконференцията участие взе и зам.-кметът на района Николай Веселинов. „За мен е очевидно, че през целия този период се осъществява недопустим в нормална правова държава институционален натиск, административен, партийно-политически, финансово-икономически върху дейността на валидно и демократично избран орган на изпълнителна власт”, заяви заместникът на Станиславова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ