Писмо на общински шеф до Фандъкова: Веднага поискайте ЦСКА 1948 – ЦСКА на „Васил Левски“

7 Dni Bulgaria09.03.2023
66

Заместник-председателят на ПК по „Обществен ред и сигурност“ към СОС – Карлос Контрера, изпрати писмо до кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова, във връзка с предстоящия между ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА.

Контрера призова двубоят между двата отбора да бъде преместен на националния стадион „Васил Левски“, защото са застрашени общественият ред и сигурност.

Ето какво пише в писмото: 

„В качеството си на заместник-председател на ПК „Обществен ред и сигурност“ към СОС ви сезирам с искане в качеството ви на Кмет относно вземане на отношение във връзка със спортно събитие в неделя, 12 март 2023 г., в с. Бистрица, столичен район Панчарево. Българският футболен съюз е насрочил провеждане на футболна среща между ЦСКА-1948 и ЦСКА на стадиона в населеното място. На привържениците от ЦСКА са осигурени само 300 пропуска. Хиляди привърженици от стадион Българска армия възнамеряват да посетят спортното събитие. Очевидно е, че това ще създаде проблеми с трафика и опазване на обществения ред, защото стадионът в с. Бистрица не може да поеме толкова хора. Същото важи и за публичните пространства около него. Воден от тези аргументи, Ви предлагам да поискате съгласно вашите правомощия спортната среща да бъде преместена на националния стадион „Васил Левски“ на същата дата, за същия час.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ