Става интересно, ГЕРБ поиска Асен Василев да си плати за всичко: Нали ти поръчваше музиката!

7 Dni Bulgaria16.03.2023
асен василев

Тома Биков, кандидат-депутат от ГЕРБ

Близо две години Асен Василев поръчваше музиката. Сега предстои да платим сметката. Всички! В България не се е обсъждал заем от МВФ от повече от 20 години. Това е най-ярката оценка за управлението на страната през последните 2 години.

Тя е резултат от разрушаването на консенсуса за провеждане на разумна финансова политика, който беше постигнат след фалита от 1996 – 1997 година. Асен Василев беше първият финансов министър от тогава до 2021 година, който обяви този консенсус за грешка. След това, с мълчаливото или по-шумното съгласие на своите партньори, започна да го руши систематично.

Тази политика е в основата на несигурността и непредвидимостта на българската икономика днес. Затова и резултатът е сходен с резултата от бизнес начинанията на предприемача Асен Василев. Той просто направи това, което е практикувал като предприемач. В случая обаче загубата е за всеки български гражданин.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ