Очевидец на катастрофата край Своге с шокиращи разкрития: Шофьорът не е виновен! Там течеше река, а мантинелата е повредена от месец…

Автобус катастрофа

След пореден оглед на мястото на катастрофата до Своге, отнела до момента 17 човешки живота, в късния следобед вчера  автобусът- . ковчег беше натоварен на платформа и извозен за допълнително разследване. Очевидци на злокобния инцидент продължават да споделят какво са видяли, както и да споделят впечатленията си от фаталната отсечка на пътя.

Пред БНТ мъж, който попаднал на мястото веднага след катастрофата, разказа, че скъсването на мантинелата там всъщност не е от този инцидент – тя е била скъсана още преди месец и половина от обърнал се ТИР.

„Тази мантинела не е от рейса, тя е от месец и половина от един камион. Един тир се завъртя. Брезент съм сигурен, че беше. И след Брезента една цистерна се завъртя преди моста малко. Ако беше изправена тази мантинела, можеше да се предпази този случай“, разказа мъжът.
Жена, която често минава през участъка коментира, че най-важното в момента е да се смени асфалтовата настилка.

„Аз съм шофьор и знам, че при 30 км движение на мокър път колата поднася. При условие, че аз знам пътя. Карам внимателно. Това е човек, който е минал и не е знаел пътя. Имаше страхотна буря този ден. Значи пътят е бил като огледало, каза Лора Тодорова.

Друг очевидец пък споделя пред Нова тв: „Според мен шофьорът не е виновен. След катастрофата той беше в шок. На въпросния завой течеше река. Тя повдига колата ти. Не знам защо не се говори за мантинелата. Тази не е счупена от рейса, а е от друг инцидент преди месец“, категоричен беше той.

Трети очевидец пък изпрати до Канал 3 снимки на въпросната катастрофа между тир и цистерна, при която, както вече стана дума, е била скъсана мантинелата и така си е останала неоправена.
Възможно ли е такова фатално стечение на обстоятелствата, при което автобусът, след като е поднесъл по хлъзгавия път, да е рухнал в дерето именно през участъка със скъсаната мантинела?
Разследването има думата…За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ