Бургас трепери, Митьо Очите излязъл тайно на свобода за няма и 20 000 лева

7 Dni Bulgaria26.04.2023
payimage-496063

Ще се промени ли наркопазара в Бургаско, откакто Димитър Желязков – Митьо Очите е на свобода, пуснат от съда. До този момент се упорито се говори по южните курорти, че хлапаци са се възползвали от проблемите със закона на здравеняка и са поели нещата в свои ръце. 

Дали Очите ще сложи ред в този бизнес, чудят се всички, следящи криминалните процеси в страната. Лишени от свобода, които са търкали нара с Димитър Желязков в столичния зандан, са категорични, че тийнейджърите започнали да предлагат дрога на своя глава само защото Митьо Очите вече не искал да се припитава от наркотици. От около 4 години наркопазара в Бургаско бил като „разграден двор“, кълнят се запознати със ситуацията.
По наша информация промяна в разпределението на дрогата по Южното Черноморие няма да има.
Известната крими фигура щяла да се занимава с легален бизнес и повече не смятал да се връща зад решетките. Говори се, че Желязков ще се насочи към застрахователен бизнес, но това все още не е напълно потвърдено.

Димитър Желязков – Митьо Очите е с променена мярка за неотклонение от Софийски градски съд – от домашен арест тя е сменена с гаранция в размер на 20 хил. лева. Причината е здравословното му състояние, за което Lupa.bg писа.
По наша информация прокурорите няма да протестират тази мярка и Димитър Желязков ще дочака края на делото си на свобода.
Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България.

Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

Трима лекари обясниха, че Желязков има сериозни проблеми – сърдечни и стомашни. Според експертите състоянието му може да се вложи рязко във всеки момент, а това може да налага спешния му прием в болница. Състоянието на Желязков е животозастрашаващо, категорични бяха медиците.

Свободният режим вероятно бързо ще подобри здравето на подсъдимия и той ще може да започне да изкарва нужните му доходи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ