ГЕРБ с пореден коментар днес, погребаха Киро: 43-годишен некадърник с тротинетка във Виена

7 Dni Bulgaria30.05.2023
кирил петков асен василев лена бориславова

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев излезе с остър пост във Фейсбук, свързан със скандалния запис от заседание на ‘“Продължаваме промяната“, който пусна Радостин Василев.

Вижте поста на Георгиев:

Лична позиция:

Момчета и момичета от ПП, дълбаете дъното на българската политика.

Гледам и слушам с омерзение обясненията на лидерите на ПП за записите от съвещанието им, за това как стояли зад всяка дума от казаното. И си мисля как не му върви на нашия народ напоследък и защо?

Дойдоха след дълги години управление на ГЕРБ Новите, Младите, Учили и Успели в чужбина. Представяха се като можещи и добри. Повярваха им толкова хора, едни – от умора от ГЕРБ, други – от разочарование, трети – защото са нови и са нещо различно.

Къде сме днес, в края на май, 2023 година? Да чуем същите тези спасители в…калта:

Асен Василев стои зад следните цитати от него и от Кирил Петков (мъж на 43 години, избягал от скандала у нас и яхнал тротинетка във Виена):

„Чистката е говорена с всички, които искат да са министри, че законно, незаконно – трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенциите първите две седмици. Донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ“.

С думи прости за мен това означава: поголовни уволнения без значение дали някой си разбира от работата или не, просто ей така – за да си назначат ПП свои хора и да имат алиби за правителството с ГЕРБ. Шуробаджанащина и партийно кадруване от най-мракобесните време на твърде често тъжната ни национална история.

„Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (за чистката в администрацията), в това число даже го гонят него лично юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър в този кабинет.“

Превод за нормалните хора, живеещи извън смрадливото българско политическо блато: Това е ултиматум, скрепен с кръвта на мераклиите за министри – дори и да нарушаваш закона, ще го правиш, защото партията го иска от теб и тя те е направила министър и това е цената на твоя министерски пост, ще газиш закона. Ех, мили ми кандидат-министър, не подписвай този договор, ще ти е последният. Или пък един от многото, все тая – човек без чест си станал, щом си се подписал под тези условия.

„Истината е, че цялата схема, която направихме, през всичките тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко“;

Дано да греша, преводът ми на непрофесионалист-преводач от кирил-петковския език от непонятна за мен езикова група (с думи като „литмус“, „алангро“ и др.) е, че е имало манипулации, вероятно фалшификации на резултатите от гласуването с машини? Ако във вашия речник „ала-бала“ в този контекст значи друго, моля дайте ми го, да се ограмотя.

„Искаме местните избори да се правят от полиция, която ние контролираме… Местните избори ще ги правим с наше МВР. Това е най-добрата сделка с ГЕРБ“.

На прост български – Бай Ганьо прави избори. Бедни ми Алеко, твоят Бай Ганьо днес владее чужди езици, майстор е на презентациите и е учил в чужбина. Но, пусти ген, надделява пак. И все лошият ген, да му се не знае.

За капак от вчера – Лена, юрист и мой бивш колега: „Законите на страната трябва да се спазват – по буква и по дух“. Съгласен съм, колега, с една добавка – от всички!

Накратко, не съм вярвал, че това е възможно. Но е факт. С управлението на страната се занимават хора без скрупули да потъпкват закона, неговата буква и дух. Включително Основния закон – Конституцията. Без свян и без жал към народа. Обсебени от една мисъл – ВЛАСТ.

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ