Анализатор обяви сензацията на годината: ПП се вливат в ГЕРБ, а ДеБъ – в ДПС

7 Dni Bulgaria14.06.2023
payimage-570282

ВСС отстрани главния прокурор Иван Гешев.

Единственото по-лошо нещо от това никога да не си достигнеш мечтите е някой друг да ги достигне вместо теб.

Мечтите на кръга „Капитал“ те да свалят Гешев, за да го сменят със свой, сега се постигат от другия отбор. И нито Надежда Йорданова, нито Христо Иванов ще помиришат мястото, за което кръгът се бори от години. В интерес на истината не им достигна смелост дори да заемат поста министър на правосъдието, който да участва активно в свалянето на Иван Гешев. И прехвърлиха отговорността на неизвестния Атанас Славов.

Мечтите за т.нар. съдебна реформа също са на път да се сбъднат: “Реформата ДПС“ ще начертае бъдещето на правораздаването у нас, а „Конституцията Пеевски“ ще последва „Димитровската“ и „Живковската“. И цялата тази „програма максимум“ за ГЕРБ и ДПС ще се случи без демократични протести на жълтите павета, но с демократични гласове “за” в Народното Събрание. Цената на коалицията.

Най-големият провал не е да не си сбъднеш мечтите, а друг, при това враговете ти, да ги сбъднат за себе си. Пред теб, че и на твой гръб. Целият замисъл на демократичната платформа в последните 10 години се срутва като къща от карти пред очите ни. Остава само едно силно предложение за шеф на ДАНС да мине и цикълът е приключен, а с него и ерата „градска десница“, която се роди на жълтите павета през 2013-та. После направо ПП да се вливат в ГЕРБ, а ДБ – в ДПС.

 

От профила във фейсбук на анализатора Кристиян Шкварек



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ