Педриньо от ЦСКА 1948 получи със закъснение наградата си за Играч номер 1 на 34 кръг от миналото първенство. Той говори пред медиите днес.

„Целта пред нашия отбор не беше да бърка работата ня никой. Ние гледаме нашата игра. Играем феърплей. За този сезон се надявам се да се борим за първото място, а не да бъркаме сметките на другите. В съблекалнята има колектив, което е най-важно. Сега идват доста нови футболисти и се надявам да се вдигне нивото и конкуренцията в отбора. Това прави играчите по-добри, защото всеки идва да играе. Всеки се бори за мястото. Това ще ни вдигне нивото. Отборът ще е по-силен и ще се борим за титлата.

Аз се опитвам да вкарвам всеки мач. Няма значение срещу кой отбор играе. Да вкарам голове срещу Лудогорец, ЦСКА София и Левски е по-различно. Ще се опитам да вкарам и срещу Левски.

Успях да се адаптирам към България и футбола. От 5 месеца съм тук. Вече ме познават и другите отбори. Нормално е всеки отбор да има хватки. В нашия отбор има и други добри футболисти. За кратко време съм тук, за да стана лидер в отбора. Има доста лидери. Аз съм тук, за да работя здраво и да помагам на клуба.

Нямам крайна оценка за първенството, защото съм тук от няколко месеца. Тук в България се играе по-агресивно, отколктото в Бразилия. С отбора, който имаме в момента, ще бъдем в бразилския шампионат в средата на таблицата.

Направихме сериозна подготовка, играхме със силни отбори. Готови сме да победим всеки един противник в България. Трябва да уважаваме всички. Тук всеки може да бие всеки“, каза Педриньо.