Проф. Йовчев, отстранил съдебния лекар по случая „Дебора“, хвърли бомба. Ето какво не е направено

Проф. Йовчо Йовчев

Директорът на старозагорската болница, който прекрати договора на съдебния лекар, изготвил експертизата на 18-годишното момиче, заяви пред БТВ, че е провел разговор с доктора за това как е създаден документът. Именно този медик е определил телесната повреда на Дебора, която е с 400 шева, като „лека“.

Проф. Йовчо Йовчев обясни, че е искал да знае подробностите покрай създаването на съдебно-медицинската експертиза и състоянието на пациента към момента на оценката.

„Що се касае конкретно за случая имаме една оценка на физично състояние и на деяние, което е причинило някакви увреждания, но не е направена психологическа и психиатрична експертиза на лицата, които са участвали. Не казвам, че това е пропуск. Погледнах наредбата и в нея се казва, че тези, които са оторизирани да издават съдебно-медицинска експертиза, могат да бъдат съдебни лекари със специалност или медицински специалист, който е по съответния профил на специалността, по която се изисква оценка“, коментира проф. Йовчев.

По думите му в експертизата трябва да участват всички лица, които са пряко ангажирани с провеждането на лечебно-диагностичния процес. „Тогава броят на подписите и броят на лицата, които носят съответната отговорност – ще бъде по-голям и винаги ще се стига до едно крайно решение за това какво е естеството на нанесената увреда“, заяви проф. Йовчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ