Решено: Провокацията на ДеБъ в Пловдив не успя, ул. „Гладстон“ става с 4 ленти

sesia (3)

С 33-ма „въздържали се“, един „против“ и 8 „за“ Общинският съвет в Пловдив отхвърли предложението на Демократична България /ДБ/ да не се осъществи разширяването на ул. „Гладстон“, в участъка от бул. „Руски“ до ул. „Преслав“. Според  ДБ ако това се случи, трафикът ще се увеличи, а въздухът в центъра ще е много по-замърсен. Другият довод на ДБ е, че ще се разрушат сгради – паметници на културата и ще се затрудни планираната реконструкция на кино „Космос“.

ОУП предвижда участъкът да е с 4 ленти и да е широк 24 метра, а не както е сега – само с две ленти и ширина от 17 метра.

Съветниците дадоха възможност за изказвания и на собствениците на къщи. Те апелираха  улицата да остане, както е сега, а къщите им да не се отчуждават и събарят. Независимият съветник Слави Георгиев успокои живеещите на „Гладстон“, че няма как те да бъдат отчуждени.

Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов съобщи, че предстои да започне обследване на „Гладстон“, което ще покаже възможно ли е габаритът да бъде стеснен и до какво би довело това. Според него проучването ще обхване и околните булеварди, кръстовища и зони до улицата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ