Черен ден за лидера на ,,Възраждане“ Костадин Костадинов: Осъдиха го! Ще плаща

payimage-582488

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов е осъден за клевета и обида, съобщи „Сега“ като цитира решението на Софийски градски съд по казуса. То не е окончателно. Според него политикът трябва да плати на журналиста Васил Иванов 5 хил. лв. обезщетение, защото през пролетта на 2020 г. е публикувал във фейсбук профила си клеветнически твърдения по негов адрес.

Публикациите са направени след репортаж на Иванов за къщата на Костадинов край Варна и за начина на харчене на партийната субсидия. Политикът многократно го нарича „поръчков“ журналист и пуска видео, в което е монтирана и извадена от контекста реплика на репортера.

Иванов разказва, че след излъчване на репортажите по Нова телевизия той е станал жертва на клеветническа кампания от страна на Костадинов и партията му. Репортерът завежда дело срещу партийния лидер за общо 100 хил. лв., но искът е предявен частично за 26 хил. лв.

По време на делото съдът установява, че има злоупотреба със свободата на словото от страна на Костадинов. В решението се посочва, че той е направил оценъчни съждения без достатъчно фактически основания, което е виновно поведение.

Изцяло отхвърлени са претенции на Иванов срещу партия „Възраждане“, от която той също търси обезщетение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ