От чувство за липса на справедливост бил убит тираджията. Стефан: Исках да го нараня!

payimage-598746

Усещането за липса на справедливост и доверие в съда е накарало дядото на прегазеното от тир 6-годишно дете да убие тираджията Руско. Това стана ясно от защитната теза на адвоката му. Според Величка Костова не е редно обвинението да е по чл. 115, тъй като убийството не било умишлено. Тя поиска домашен арест за отмъстителя Стефан Дехнев, предава Флагман.

46-годишният дядо е роден в Чирпан, постоянният му адрес е в сунгурларското село Подвис, а настоящият е в с. Градец, област Сливен. На нито един от тях обаче не пребивавал, стана ясно от думите на прокурор Ангел Георгиев. Той настоя за постоянното му задържане. Като мотив посочи още, че обвиняемият в тежкото умишлено престъпление Стефан е напускал пределите на България през 2017 и 2018 година, като има реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

От своя страна обвиняемият обяви пред съда, че съжалява за фаталния край.

„Не исках да го убия. Само исках да го нараня и да го заболи. Като взех детето в ръцете си, то не приличаше на човек“, оправда се бруталният отмъстител. Той също поиска домашен арест.

Стефан бе задържан под стража.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ