Брутален кошмар връхлетял Нинова, тя през сълзи: Това е сериен филм на ужасите!

корнелия нинова

Комплексни са причините за това, което се случва. Лошото е, че като сериен филм на ужасите. Бисер, Царево, Мизия, Карлово. Ще ме извините, ако съм малко повече емоционална. Преживях наводнението в Мизия. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Бях на Бузлуджа и ми се обадиха, че има опасност да бъде залят нашият град. Веднага хукнах натам. През огледалото назад видях три метра вода“, сподели тя почти със сълзи на очи, видимо разтърсена от спомена.

„Твърдя, че нито едно от тези наводнения не единствено по причина на дъжда. Няма как от небето да валят шарани. Така беше в Мизия“, посочи тя.

„Днес чух една жена да казва, че по площадите вече вали сладководна риба“, каза тя за бедствието в Царево.

Тя припомни, че като вицепремиер в кабинета „Петков“ се е занимавала много с язовирите в България. Те са общо 6844. Стотици са безстопанствени, просто не е могло да се установи кой отговаря за тях.

Нинова посочи своите предложения в тази насока: „Тази собственост да се окрупни. Водите и язовирите да се обявят за национално богатство, национална сигурност, да се възстановят напоителни системи“.

Освен това тя настоява за контрол на тези процеси, защото „масово се раздават на концесия язовири без никаква грижа“.

Според лидера на БСП, от концесията на язовирите държавата само губи. Тя разказа, че в първите ѝ дни като вицепремиер ѝ били дадени 15 големи папки за концесии, като разчитали, че тя не е ориентирана в обстановката и ще ги подпише. Тя не го направила.

По отношение на законите, които се очаква да се приемат в парламента, Нинова каза: „Това, което е разумно, за Шенген, за европейското развитие, за ПВУ, ще го подкрепим. Изразяваме резерви за закона за КОНПИ“.

„Спорят как да си разпределят властта в КОНПИ. На колко парчета да си я разделят, така че кой от сглобката колко да вземе“, допълни тя.

„Не можем да допуснем смяна на националния празник, както и да ни управляват хора с двойно гражданство, искаме да ни управляват българи“, подчерта Нинова.

„За съдебна реформа си заслужава да се говори, но не такава, каквато направиха досега“, обясни тя.

„Пред нас и пред публиката и журналистите преговарят за правителство, а задкулисно в манастир се договорят за разпределени на власт пари и влияние“, възмути се тя относно разкритията за участие на Алексей Петров в съставянето на кабинета.

„Докато така седят някъде и се договарят, няма да върви напред държавата“, завърши Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ