Борисов най-накрая изплю камъчето за ужас на Киро и Асен: Коалиция между тях, ГЕРБ и ДПС ИМА!

7 Dni Bulgaria19.09.2023
кирил петков, христо иванов, бойко борисов

Управленските партньори от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са „реална коалиция“, макар и да нямат коалиционно споразумение, а ДПС на практика е част от нея.

Това обясни пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при началото на днешното пленарно заседание.

„Тези динамични събития ние, некоалицията, което вече започна да става смешно за хората, защото не отговаря на истината. Ние по-реална коалиция няма как да бъдем“ – така Борисов отговори на въпрос какво е станало с подписването на управленското споразумение между първите две политически сили.

„Ние нямаме (хора във властта), но се чувстваме отговорни, защото сме гласували за това правителство, за да станат тези министри“, коментира още Борисов.

А на въпрос дали и ДПС са част от коалицията, той отговори: „На практика да“.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че има как парламентът да се намеси в спора между изпълнителната власт и зърнопроизводителите, които започнаха протести.

„Има и решения, има и много бързи фактически действия, които да се направят. Като се започне от контрола на това, което влиза в България, ако трябва, да се назначат 100-200-300 и повече хора във фитосанитарния контрол. Учудвам се, че и премиерът, и министърът продължават да не се срещат, да не го решават въпроса и той да ескалира“, обясни Борисов. Но успокои, че протестите не са толкова страшни, понеже Орлов мост с месеци е бил затворен от протестиращи по негово време.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ