Не е за вярване! Запис с гласа на Алексей Петров провокира създаването на парламентарна комисия

алексей петров

Парламентът вероятно ще създаде временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване. Повод за това пък, изглежда, е последният запис с гласа на Алексей Петров, разпространен от ютюбър преди десетина дни след убийството на Петров през август. Записът бил направен през септември 2022 г. В него бившата барета споменава нещо за машините, което бе повод за спекулации, че става въпрос за фалшифициране на вота, предава Флагман.

Тази седмица от БСП внесоха предложение за създаване на временната комисия, която да се занимае със сигурността на този вид гласуване. Днес Борислав Гуцанов от соцпартията предложи от трибуната на Народното събрание точката да влезе в седмичната програма.

Не един и два записа излязоха в интернет пространството, аргументира се Гуцанов. Във Франция и Германия не случайно били премахнати машините след доклади на службите им за сигурност.

Целта на временната комисия щяла да е да се установи, ако има манипулации, те да бъдат „изправени“. Така щели да се изчистят всички приказки за кодовете, за които имаше размяна на реплики между Георги Свиленски и Кирил Петков в предишния парламент.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изненадващо или не, обяви, че те ще подкрепят създаването на временната комисия, макар че предложението идва от опозицията.

Крайно време било обществото да разбере истината. Атанасова също припомни за диалога между Свиленски и Петков в 48-ото Народно събрание.

По нейно предложение бе прието точката за съставянето на временната комисия да е трета в дневния ред, но за утре.

„За“ гласуваха всички парламентарни групи. Разделение имаше само в тази на ПП-ДБ. 17 от техните депутати бяха „за“, 7 – „против“, и 20 – „въздържал се“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ