Президентът Радев показа „червен“ картон на Корнелия Нинова

корнелия нинова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова най-сетне проумя, че положението с нейния любим президент Румен Радев е „храни куче да те лае“. След вчерашното обръщение на държавния глава към нацията, която за него е народ, стана ясно, че той не ще избори и не вижда никакъв смксисъл да търси алтернатива в сегашната опозиция, защото явно не я вижда като такава.

Нинова получи червен картон от президента, а за това тълкувание се разбра и от днешните изявления на приближени на лидерката. Драгомир Стойнев в парламента обидено обясни, че щом Радев не ги смята за алтернатива, те пък сами ще хукнат из държавата да обясняват това с надеждата, че ще я разбунят. Пък току-виж и Славчо Трифонов дал рамо с някой чалга-концерт, докато още е топло. Макар червените толкова да разчитаха, че именно Радев ще им размете пътя към властта. Но не би! Човекът си има свои планове за това, а с червените на гръб, едва ли ще го огрее.

От разкритията на политолога Антон Тодоров стана ясно, че хора от президентската администрация митарстват из страната да му правят партия, която пряко ще удари по броя избиратели на БСП и ще примъкне към себе си най-вече ония червени привърженици, които не харесват Нинова и стават все повече и повече.

„Идваме при вас!“, заплаши възторжено Нинова гражданите от парламентарната трибуна, понеже не й остава нищо друго, освен да поведе скромната си чета от червени апостоли из страната да проповядват невчесаните мисли в нейното учение „Виизия за България“ и да се готви за безвъзвратната загуба на европейските избори през май.

Истината обаче е малко по-различна. А мотивацията на Нинова е доста по-битова. Червената лидерка най-сетне осъзна, че патардията, която вдига в пленарната зала и из кулоарите, хулейки управляващите за всичко, не покачва шансовете й да спечели властта, нито бесепарите да я обикнат. Още повече, че преди парламентарната ваканция стана ясно, че се е скатала от 25 заседания на парламента и е гласувала само 61 пъти от общо 1374. Сиреч, цялата й пара, че се грижи за народа, е отишла в свирката на шумотевиците, които вдига.

Та затова сега намери политически аргумент дори за мързела си да си върши депутатската работа и за да не боде очите, помъкна и още 60 души със себе си. Като че ли червените избиратели са гласували за нея, за да шета напред-назад из родината, а не да защитава интересите им.

Прелюбопитен остава въпросът и как ще се изхранват тези депутати начело с Нинова, при положение, че те не получават заплати за дните, в които отсъстват от работа безпричинно. Което рязко ще снижи доходите им. И не е ясно дали Нинова им е обещала да ги възмездява със съответната сума от субсидията или те са просто едни много богати социалисти, на които не им трябват заплати, за да изхранват семействата си и да покриват нуждите си.

Но ако пък субсидията на БСП се използва за възмездяване на прикритието на мързела на Корнелия Нинова, това вече е истинско безобразие, защото тези пари са наши – на всички български граждани, независимо дали харесваме Нинова и БСП, или не. И в правилата за използването на тези пари ясно е казано, че те могат да се харчат само за политическа дейност.

Така че прокуратурата може от сега да запретне ръкави и да влезе на „Позитано“ 20, за да провери как се разходва държавната субсидия от социалистите.

„ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ