От последните минути! Полицаи извадиха 11 бежанци от езерото Вая. Първо ще ги къпят, а после…

полиция

Полицаи са извадили от езерото Вая в Бургас 11 бежанци, които са се скрили в мочурището при опит да бъде спрян за проверка техния каналджия, предава Lupa.bg. Все още не е ясно откъде идват. Те са отведени в Първо районно, където ще останат за 24 часа. След това ще бъдат изпратени в Харманли.

Заради калта по тях от езерото бежанците ще бъдат изкъпани, след това нахранени. Преводач ще разговаря с тях, за да разбере откъде бягат.

По-рано през деня подплашени бежанци се разбягаха по Околовръстното шосе към бургаския ж.к. „Меден рудник“, след като миниванът, с който са превозвани, се опита да избегне полицейска проверка на КПП „Пода“.

Полицаите блокираха ул. „Спортна“ и ул. „Крайезерна“. След като оградиха колата със софийска регистрация, мигрантите се разбягаха в различни посоки. Чужденците потърсиха укритие из тръстиките на езерото Вая, а в тяхното издирване беше включено и следово куче.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ