Екшън в Приморско: Рибари побесняха, замалко да удавят в морето кандидат за кмет

приморско кандидат кмет

Предизборната среща на кандидат кмета на Приморско Петко Гечев с местните рибари, провела се на пристанището в морския град през уикенда, завърши с пълно фиаско, разказаха пред Lupa.bg присъствали на зрелищния панаир.

Гечев, който беше заместник на оттеглилия се след 12-годишно управление градоначалник на Приморско Димитър Германов, а на предстоящите избори се надява да го наследи, опита да презентира пред рибарите проекта си за изграждане на пристанище, но вместо овации получи хули и дори вербална закана, че ще бъде хвърлен в морето заедно със скиците си.

„Тези същите рисунки и преди миналите избори ни ги представи. Къде е пристанището? От 12 години ни лъжете с една и съща скица, а работа за 5 стотинки не сте свършили! За толкова прости ли ни имате?“, провикна се към Гечев един от рибарите.

„Аз не съм бил кмет…“, опита се да опонира слисания кандидат за градоначалник, но веднага беше атакуван от раздразнените рибари с поредица от справедливи обвинения.

Петко Гечев така и не успя да даде адекватен отговор на въпроса защо като втори човек в Община Приморско и като главен архитект на морското градче не е съумял да разреши дългогодишния проблем с устието на река Дяволска, която се влива в Черно море през Южния плаж. Всяка година десетки рибарски лодки в Приморско остават заклещени в реката заради затлачването с пясък и невъзможност да преминат през образуващата се пясъчна коса.

„Вие с реката не можете да се оправите, тръгнали сте с пристанище да ни лъжете предизборно!“, скочиха рибарите на дясната ръка на настоящия кмет Димитър Германов.

Чуха се и неудобни въпроси, свързани с ресторанта на кея на Приморско, който е стопанисван от Петко Гечев съвместно с общината. За заведението в Община Приморско всяка година влизат смехотворните 5000 лв., а Гечев го преотдава под наем на частници срещу десеторно по-висока сума, която влиза не в общинската каса, а в джоба му.

„Дори една тоaлетна не можахте да направите на кея, а всички съседни морски градчета отдавна изградиха модерни пристанища. Сега отново лъжете хората със скици и проекти, които си остават само на хартия“, не спряха с обвиненията към Петко Гечев и екипа му разгневените рибари. Повечето от тях напуснаха предсрочно и силно афектирани сбирката, оставяйки зачервения от притеснение и неубодство кандидат кмет сам с вечните му скици…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ