Наш национал не успя да се прибере от Израел. Може да го мобилизират на фронта в Газа

йоан стоянов

Вместо с екипа на българския национален отбор по футбол – Йоан Стоянов може да се окаже с дрехи на израелската армия! Халфът чака да бъде евакуиран от Тел Авив и да се присъедини към отбора за евроквалификацията с Литва, съобщиха от БФС.

Той е блокиран в столицата на Израел заради войната. От БФС са поискали съдействие от посолството на България в Израел, за да бъде осигурен транспорт за Стоянов. Йоан е успял да се измъкне от Беер Шева, където играе за местния Апоел, и да пристигне в Тел Авив, но е изпуснал двата полета на правителствения самолет вчера.

В момента летище „Бен Гурион“ се обстрелва от „Хамас“ и не е ясно кога ще се допуснат полети от и до него. Йоан има двойно гражданство, тоест, може винаги да бъде мобилизиран в израелската армия и пратен на фронта я в ивицата Газа, я на друго място!

Стоянов има изключително интересна история. Той е с вроден диабет и всеки ден си бие сам инсулин, което не му пречи да играе футбол на най-високо ниво, предава Марица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ