Наркоман закла майка си като животно, днес наглее в съда: Мога ли да се защитавам сам?

даниел машев

,,Мога ли да се представлявам сам?“ Този въпрос зададе на съдебния състав Даниел Машев, който уби с особена жестокост майка си на 30 септември м.г. Мъжът обжалва наказанието си доживотен затвор пред Апелативния съд в Пловдив, но адвокатът му Кирил Александров не се яви. Магистратите обаче не му позволиха да се защитава сам, предава 24 часа.

Машев бил безработен и наркозависим от години. Във фаталния ден се скарал със 74-годишната си майка сутринта, докато двамата били в кухнята. Ударил ѝ шамар, а след това я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от плота и отрязал главата на майка си, след което я увил в завивка и се опитал да се отърве от нея. Баща му го срещнал на коридора в блока, в който живеели, и му взел ключовете, а той криел ръцете си отзад. Когато влязъл в апартамента, по-възрастният мъжът открил обезглавеното тяло на жена си. Веднага се обадил на телефон 112 и съобщил за случилото се.

През май Окръжният съд в Пазарджик прати Даниел Машев в затвора доживот. Днес защитникът му не се появи на първото заседание по делото за обжалване на наказанието. Съдебният секретар се свърза с адвокат Александров, който обясни, че не е получил призовка и може да дойде с час закъснение. В документите обаче е отразено, че я е получил на 7 септември. Магистратите счетоха, че неявяването му е по неуважителна причина и му наложиха глоба в размер на 1000 лв.

Съставът намери още една пречка за даване ход на делото. Мотивите към присъдата на Машев са подписани с мастило само от председател, а член-съдията е подписал електронен подпис. Апелативните магистрати разпоредиха проверка защо това е пропуснато.

Нов опит за старт на процеса на втора инстанция ще се проведе на 23 ноември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ