Падна мистерията за болестта на Лили Иванова. Ето защо отмени концертите си

лили иванова

Върлуващият вече месец из България грип стигна и до Лили Иванова, съобщава „България Днес“. Примата се чувствала неразположена, оплаквала се от хрема, а гласът й бил пресипнал, разказаха за вестника хора от най-вътрешния кръг на естрадната легенда. И уточниха, че Лили обича да пие студена минерална вода, което също е допринесло за пресипването й.

Заради спадналия си от инфлуенцата глас Лили отмени най-близките си концерти. От години те традиционно са през ноември-декември, като поп иконата никога не излиза пред голяма аудитория по Коледа или Нова година. За нея това е предпочитаното време за творческа равносметка, градене на нови планове и релакс.

Топпевицата на България е запазила певческото си дълголетие благодарение на най-именитите родни фониатри. Още в началото на звездната си кариера Лили получава възли на гласните струни от претоварване, което всъщност е най-честото срещаната „професионална болест“ в нейното съсловие „по света и у нас“. Другата причина е прекаран вирус, който води до ларингит, а той пък – до афония, тоест до пълна загуба на гласа. Вероятно при Лили Иванова е имало комбинация от двата неблагоприятни фактора, защото се налага да потърси помощ от най-добрите БГ специалисти по уши, нос, гърло. Те обяснили на певицата, че когато гласните струни се възпалят след прекаран ларингит или прекалено натоварване, те се отпускат и започват да се трият по-силно една в друга. Гласът много често спада, стига се до неговата лесна уморяемост и до образуване на възли в местата на повишеното триене. „Можете да пеете, но гласът ви ще е тип „воче рако“, тоест дрезгав. Най-малкото може да проскърцва често и на най-леките песни“, обяснили й медицинските светила. Примата се ужасила и дала съгласието си за оперативно отстраняване на възлите. С мисията да се спаси един от топгласовете на България се нагърбва проф. Кабакчиев, връща лентата назад колежка на Лили. Операцията минала „на шест“ и основното оръдие на всеки певец – неговият глас, бил не само възстановен напълно, но станал още по-добър и звучен отпреди.

За съжаление, прочутият фониатър отдавна е покойник, а изпълнителката на „Ветрове“ не можела да открие за себе си достоен негов заместник. Затова преди повече от 15 години решила да се цери с алтернативни методи. Лили избягва да пие синтетични лекарства, а се доверява на домашния пчелен мед мед, женшена и сибирски лечебни треви за здраве и дълголетие. Тогава открила и сеансите за рециклиране на организма при бившия детски лекар, а после – лечител от руския град Набережние Челни Рамил Гарифулин, към когото я насочила нейната знаменита руска колежка Алла Пугачова.

ВИП екстрасенсът на няколко пъти е лекувал гърлото на Лили, като цената за един сеанс в неговата луксозна клиника-резиденция на брега на Волга е доста висока. Лили обаче се вайкала, че след началото на войната в Украйна вече било невъзможно да посещава Русия и Гарифулин може да я терапевтира само по телефона.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ