Журналист разкри има ли политически чадър над Брендо: Ето къде може да е в момента

Ивелин Банев - Брендо

Докато цяла Европа търси кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, той се разхожда къде ли не. През септември 2021 г. беше задържан в Украйна, а 8 месеца той се оказва в България. Казват, че се е намирал във Врачанско. Днес, 15 години по-късно Евелин Банев е престъпник за три държави. Има присъди за наркотрафик в Италия и Румъния и една за пране на пари от наркотрафик в България. И успява да избяга от правосъдието. Винаги. Докато 3 държави го търсят, Евелин Банев се озовава в Тлачене. Село с 351 жители между Враца и Бяла Слатина. Кметът на селото знаел кой е Брендо, но не знаел името му по лична карта. В кметството не разполагат и с възможност за проверка в такива информационни масиви. Разбрал кой е бил човека едва, когато го потърсили полицаите.

Брендо продължава да се издирва. Докато вероятно търси трюфели в някое друго китно селце на България.

Защо е толкова лесно да избягаш от правосъдието, но е толкова трудно да бъдеш хванат, говори журналистът от „24 часа“ Кирил Борисов пред Нова.

Случаят на Брендо е много интересен, много мистериозен и нетипичен за представителите на родния ъндърграунд, каза той, и изрази съмнение дали човекът в селото наистина е бил Брендо. По думите му Банев е никога не е бил никога не е бил типичен представител на андерграунда, на мъжете „с дебелите вратове, с анцузите, който се крие, ходи с 10 души охрана“.
Нямаме много осъдени криминални босове в България от такова ниво и все пак той не лежи в затвора, посочи журналистът. По негови думи той винаги уснптява да се измъкне, вероятно заради комбинативността му, личните контакти в службите за сигурност. Журналистът е на мнение, че над Брендо няма политически чадър.

Борисов е на мнение, че Брендо влиза в България и излиза, според личните ангажименти, които има.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ