ЗА ПРИМЕР: Селски учителки с най-много уроци в „Дигитална раница“

2f4d17b14a069d629bf41ed733b2c306

Двете учителки, които са разработили и публикували най-много уроци в платформата „Дигитална раница“, преподават на един клас в ОУ „Христо Ботев“ в село Екзарх Антимово, община Карнобат, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Стоянка Митева, класен ръководител на учениците от втори клас в училището, има одобрени и публикувани за национално ползване в платформата 41 дигитални урока по български език и литература, математика и родинознание – най-много от преподавателите по всички предмети в страната. Толкова урока е подготвила и колежката й Гергана Колева, която води занималнята на същия клас.

Двете преподавателки не се конкурират, а напротив – взаимодействат си и се допълват, за да могат децата да усвоят максимално добре учебния материал, съобщават от МОН.

„Самата платформа дава възможност уроците да бъдат използвани по много различни начини. Ако един урок бъде представен пред учениците в сутрешните часове за нови знания, след това част от него, заедно с упражненията, може да се използва за затвърждаване на наученото. В случай, че учениците са пропуснали нещо от новия материал, с помощта на дигиталните уроци, които сме подготвили, ние го затвърждаваме и по този начин получаваме обратна връзка“, споделят учителките, цитирани в прессъобщението на ведомството.

Те проявяват интерес към „Дигитална раница“ през пролетта на тази година, когато им е представена платформата. „Искахме да предоставим на нашите ученици нещо ново – интерактивно, дигитално съдържание, което да приложим през тази учебна година, за да привлечем още повече тяхното внимание и интерес“, разказват Митева и Колева.

Според тях учениците са изключително развълнувани от нововъведението. „С голямо желание се включват, работят в упражненията. Мисля, че е доста по-лесен и достъпен учебният материал за тях. Освен това са много по-активни“, казва Гергана Колева.

Постепенно и други преподаватели в училището проявяват интерес към платформата „Дигитална раница“ и възможностите, които дава. За създаването на дигитални уроци учителите по всички предмети в цялата страна разполагат с огромен набор от електронни образователни ресурси – презентации, 3D модели, анимации, видео, отбелязват от МОН.

Те могат да предоставят разработените от тях уроци за свободно ползване в „Дигитална раница“. Ако бъдат одобрени и публикувани в платформата, авторите имат право на заплащане в размер на 179 лева за всеки урок, припомнят от ведомството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ