Адв. Йорданов: Починалият бивш борец Пламен Пенев не бил насилван ли?! Кадрите говорят друго

насилие

Починалият бивш борец Пламен Пенев след гонка с 9 патрулки в Стара Загора най-вероятно е бил ритан и насилван. Движенията на полицаите, които се виждат в клип, приличат на ритници и побой. Дали е бил пребит, ще стане ясно след аутопсията и изготвянето на експертизи. Това обясни пред Lupa.bg адв. Емануил Йорданов, които е поел случая с починалия мъж от Стара Загора.

От направения клип става ясно, че Пламен Пенев е опитал да избегне удара с патрулка. Той е заобиколил полицейската кола, а тя се е забила в дясната страна на предницата му и без малко да обърне автомобила му по таван. Не е ясно кой е раненият полицай и как е пострадал. Няма информация и за неговото състояние, обясни адвокатът.

По думите му няма данни починалият мъж да има полицейска регистрация, та камо ли да е бил съден за нещо. „От полицията съобщиха, че арестът е бил извършен като по учебник, но кадрите от клипа говорят друго”, коментира правозащитникът.

На 31 декември 2023 г. в Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство във връзка със случая. Установено е, че Пламен Пенев, на 58 г., е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители.

Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на П.П., която е възложена на екип от трима съдебни медици от Съдебна медицина -Пловдив. Предстои представяне на заключение от експертите за изясняване причините за смъртта на 58-годишния мъж, като сред възможните е и механична асфиксия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ