Бивш депутат разтърси ефира: Доган изцяло може да изпусне юздите в ДПС. Пеевски има по-силно влияние

payimage-553657

„Ще започна с „добро утро“ и за господин Доган, макар че той спи в момента, трудно е преди 11 часа да се събуди. Като че ли Доган се събуди и осъзна с обръщението си какво е станало с партията.“ Това заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в ефира на бТВ в отговор на въпрос „Какво се случва в ДПС?“.

„Доган осъзнава, че партията е напът да се превърне в корпоративно платена. А тя вече е такава, и то не от сега, а от 15 години. Ако отвори моето писмо от 2007 г., адресирано до него, с което напускам Движението – защото аз не съм изгонен или освободен, а по собствено желание напуснах, ще види, че още тогава партията беше платена. И в момента партията е организация, в която всеки бизнесмен може да си купи индулгенция, включително може да търси промени в съответното законодателство. Партията като че ли отдавна престана да бъде политическа организация, а стана бизнес организация.

Като му казвам „добро утро“, той като че ли осъзна или по-скоро изтрезня с определянето на господин Пеевски и предварителното представяне като кандидат за председател на ДПС, затова че вече изцяло ще изпусне юздите в партията. За разлика от другите кандидати и председатели като Лютви Местан, като Карадайъ, Пеевски е съвсем различна личност в самата формация. Нещо повече. Понеже не съм скъсал връзките с партията и продължавам да си комуникирам и с народни представители, и с кметове на общини, мога да кажа, че господин Пеевски в момента има много по-силно влияние от самия Доган в райони като Благоевград, Пазарджик, Стара Загора… А след последните избори виждам, че започва да има много силно влияние и в някои общини. И това, може би, започва да става малко опасно и за самия Доган – ако той досега можеше да контролира другите, да си прави каквото поиска, едва ли ще може да стане същото с господин Пеевски“, добави Мехмед Дикме.

Делян Пеевски е спойката на управлението в момента. Ако той каже на Бойко Борисов да напусне утре, той ще намери начин да го направи, каза Мехмед Дикме.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ