Карадайъ с първо интервю след хвърлената оставка: Почти всеки ден се виждам с Доган и Пеевски

payimage-568696

Не беше лесно решение. ДПС имаше два тежки мандата. Това заяви в първо интервю след решението си да се оттегли пред БНТ председателят на ДПС в оставка Мустафа Карадайъ.

Той обясни, че през годините са се появявали алтернативни проекти на ДПС, които са късали от партията. Карадайъ се похвали с повишението на броя кметове след местните избори и повечето депутати след предсрочните парламентарни избори.

„В ДПС съм от 1996 г. – има натрупана умора от партийната ми битност. В един момент се получи така, че има едно ново поколение по-млади политици, които се позиционират в партията и имат своята амбиция. Трябва да имат и шанса да се развиват. Няма да съм кандидат за следващ мандат“, каза още той.

Почти всеки ден съм в централата на ДПС, почти всеки ден се виждам с Ахмед Доган и Делян Пеевски, коментира Карадайъ.

ДПС не е в криза, категоричен бе председателят в оставка.

„С двамата съпредседатели се търси баланс между различните групи депесари. ДПС е имала и трима съпредседатели.“

„Не само Доган се опасява и не иска да допусне ДПС да се превърне в корпорация. В някои от структурите, в някои от регионите, се работи само срещу финансиране, а и само това се чака. Притеснителното е това да не се превърне в основен принцип в партията.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ