Напрежение и протест в центъра на Пловдив

plovdivchani-protest-zaradi-ideia-562

Напрежение и протест в центъра на Пловдив. Собственици на апартаменти в няколко жилищни кооперации, както и наематели на търговски обекти и офис помещения, се обявиха против намерението на местната власт да затвори за движение част от централната улица „Христо Г. Данов” и да я превърне в пешеходна зона. Става въпрос за участъка между ул. „Бетховен” до кръстовището с бул. „Руски”. Това са около 400 м.

Опасенията на живеещите и работещите в района са, че няма да има къде да паркират и как да бъдат зареждани магазините им, нито те, нито клиентите и гостите им. Преди Нова година те са внесли възражение и подписка в общината.

„Всички ние приветстваме да има повече зелен Пловдив, но в случая сме притеснение, че въпросната отсечка е в непосредствена близост с Дондуковата година, където се прави ремонт и ще има голяма пешеходна зона, а в същото време затварянето на тази отсечка ще затрудни много живота и работата на много хора”, заяви Мария, която е част от протестиращите.

Тя изрази притеснение и от стесняването на улицата, което би затруднило предвижването на линейка или друго по-голямо превозно средство

Според протестиращите не е логично да се прави сравнение с Капана тъй като случаите са напълно различни.
„Това втора Главна ли ще става”, заяви друга протестираща..

Според собственик на магазин, ако зоната стане пешеходна, то това ще намали много техните обороти и ще фалира бизнесите им

По думите на началника на отдел „Правен“ в пловдивския район „Централен” Калоян Сухоруков затварянето на участъка е обмисляно, но в тази посока не са направени никакви стъпки все още.

„Бъдещето ѝ зависи от много фактори – мнението на гражданите, това на Общинския съвет. В администрацията има входирани и обратните мнения, проведено е и предварително проучване”, посочи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ