Бойко ли прати кумеца си в БНТ: Край, няма ротация! Мария Габриел остава само външен министър

7 Dni Bulgaria11.02.2024
Варна - Бойко Борисов - ГЕРБ

„Външно министерство трябва да бъде имунизирано от всякакъв тип опити за политиканстване или за политическо присвояване. Николай Денков може да упражнява международна дейност и като образователен министър, какъвто е разписано в споразумението, че трябва да бъде. Денков сам поиска да бъде вицепремиер с ресор образование и министър на образованието“, заяви по БНТ депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев. Според него има и вариант Мария Габриел да си остане външен министър и да не се случи ротацията, което „може да се окаже разумна алтернатива“.

По думите му от ПП-ДБ са начертали червени линии.

„Опитват се да ни убедят колко е разумно да вземат още едно министерство“, допълни Георг Георгиев.

Той добави, че външнополитическият профил на Мария Габриел е по-сериозен и по-авторитетен, отколкото на другия претендент за поста на външен министър.

„Това мнозинство е благодарение на компромиси, които ГЕРБ направи. ГЕРБ е причината Николай Денков да има зад гърба си мандат от 9 месеца като премиер. Искаме стабилността да се запази“, каза още Георг Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ