Легенда на ЦСКА разкри: Продажбата на Назон предотврати негов конфликт с Каранга

7 Dni Bulgaria11.02.2024
Ôóòáîë - Ëåâñêè - ÖÑÊÀ-Ñîôèÿ

Бившият играч на ЦСКА Ивайло Андонов сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за продажбата на водещия реализатор на ЦСКА – Дюкенс Назон. Той коментира и други актуални теми около клуба от Борисовата градина.

„От чисто мениджърска и футболна гледна точка мисля, че трансферът на Дюкенс Назон е правилен. Настрана оставяме гледната точка на феновете. Щом се дават пари за него, добре да се продаде. В ЦСКА работят достатъчно кадърни хора и се вижда от години, че умеят да привличат и да продават играчи. Идва някой футболист за по-малко пари, а се продава за повече. Това трябва да го приемем. Трябва всички да бъдем по-прагматични, защото клубовете се нуждаят от пари. Това е пътят пред всеки футболен клуб. Всеки знае, че отборите имат проблеми с финансирането. Изобщо, това важи за всички спортове. След като има проблеми, единственият начин, който може да помогне към момента, е продажбата на водещите футболисти.

Ще е хубаво да има повече българи, които да се продават. Колкото до това дали Назон ще липсва, не знам. Има си треньори, които да се погрижат за това. Ако те са добри, ще му покрият липсата и ще намерят варианти. Дори и да няма типичен централен нападател като него в състава или такъв с неговите качества. Ако трябва, ще сменят схемата на игра. Но незаменими хора няма. Ще намерят начин. Всеки един добър треньор ще направи необходимото, за да се справи без даден футболист. И без петел се съмва! Един си тръгва, а друг идва“, коментира Андонов.

„Единият вариант е Фернандо Каранга, който се завърна на „Армията“. Ако беше останал и Назон, един от двамата трябваше да е резерва. Това по-добре ли е? Най-малкото, щеше да има конфликт между двамата. Накрая можеше от двата стола да се падне на земята. Щом Каранга отново е част от тима, е редно да му се даде шанс. Той имаше много добър първи престой в клуба. Ако отново покаже качествата си, вероятно след време ще бъде отново продаден. Привличането му е добър ход. Той е доказано име и ще е добре да помогне на ЦСКА.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ