Зафиров: В схемата на Нотариуса са участвали служители на НАП, ДАНС и други контролни органи

атанас зафиров

Разследващите подадоха доста жокери към ръководството на комисията. Единият беше изслушванията на бившия главен прокурор в НС през последните години. Вторият беше препратка към част от дейността на престъпната групировка – възможно е Божанов да е бил сътрудник на правоохранителните органи, а затова му е осигуряван „чадър“. По някакъв начин съпричастни към схемата са били служители на НАП, ДАНС и други контролни органи – сериозна система за престъпна дейност. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Зафиров пред NOVA NEWS.

„При добро желание, много бързо може да се състави списък на лица, които биха били полезни за работата ни. Няма как комисията да се превръща в разследващ орган. На зададен от мен въпрос, бе отговорено, че няма излезли имена на политици.

Самият факт, че се създаде комисия за „Нотариуса“ показва пълното недоверие в съдебната система, неспособността ѝ да функционира и невъзможността на изпълнителната власт да контролира правораздавателните органи.

Част от тях са подпомагали дори дейността на престъпни групировки. Четири години след излизането на материалите в публичното пространство, се налага депутатите да вземат нещата в свои ръце – това показва институционален колапс“, каза още Зафиров.

По думите му комисията е „зачената в грях“. „Опозицията има едва четирима представители. Първоначалната идея беше членовете да се изберат на паритетен принцип, но това не се случи. Парадоксът е, че се очаква от разследващите да разследват себе си“, коментира Зафиров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ