„Възраждане“ скочиха: Против сме изграждането на база на НАТО край Ямбол! Застрашава сигурността

payimage-587017

Партия „Възраждане“ е против изграждането на база на НАТО във войсковия район „Кабиле“ край Ямбол. Това заяви депутатът от района Никола Димитров и обяви, че ще подкрепят евентуалното провеждане на местен референдум, предаде „Лупа“.

Министерството на отбраната е необходимо да инвестира повече средства в обновяването и модернизирането на нашата военна инфраструктура, а не да се правят чужди бази, подчерта депутатът Никола Димитров, който заедна с колегата си от Кюстендил Димчо Димчев, посети поделението.

„Видяхме падащи покриви, счупени прозорци, стара дограма, скъсани пердета, столовата, в която има мухъл, тече вода вътре“.

На фона на мизерните условия ще бъде изградена нова база, но за чужди военнослужещи. Вече е започнало и разчистването на терена“, допълни Димитров:

„В който ще бъдат поставени палатките на италианските военнослужещите, които ще дойдат и след това ще започне и строителството на новите корпуси“.

Изграждането на натовската база може да застраши сигурността в района при разширяване на конфликта в Украйна, посочи Димитров и допълни, че ако се вземе решение община Ямбол да проведе местен референдум по темата, „Възраждане“ ще се включи активно в разяснителната кампания.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ