ГЕРБ с разкрития: Излъгаха за Лукойл! Човек на Киро продължава да финансира режима на Путин

десислава трифонова

По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание ще проверява документите, с които е одобрен проект на „Лукойл Нефтохим“ за преход към кръгова икономика, от който компанията ще спечели 1 млн. лв. Министърът в оставка Милена Стойчева заяви, че в не е подписван договор за финансиране, предава БНР.

Според Десислава Трифонова от ГЕРБ обаче министърът на иновациите в оставка е излъгала в комисията, че не е одобрен проект на „Лукойл Нефтохим“. В публикация във Фейсбук депутатът от ГЕРБ пише, че на сайта на министерството е качен списък с компании, на които ще бъде предложено подписване на договор.

„За да се качи такъв списък, съгласно вътрешните правила, следва да е извършено следното

– на проекта на Лукойл да е извършена оценка по законосъобразност(административна оценка);

– на проекта на Лукойл да е извършена техническа и финансова оценка;

– наличие на одобрен оценителен доклад, в който Лукойл да е посочен, като одобрен за финансиране.

Лъжа е, че тепърва министерството ще оценява допустимостта на проекта на „Лукойл Нефтохим“, защото декларацията, за която Милена Стойчева говори, и с която си измива ръцете, вече е гледана на етап законосъобразност“, пише Трифонова на страницата си във Фейсбук и прилага документи

„На етап преди договаряне на такава проверка – освен ако спешно не изменят правилата и не решат да замажат този европейски скандал – ще бъдат поискани документи от всички институции, които разполагат с одитна следа за системата ИСУН, за да се видят и попълнените контролни листа, оценителните доклади и всички относими документи, за да знае обществото истината. А истината е, че Промяната продължава да финансира режима на Путин“, коментира още депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ