Феноменален! 18-годишният Иван сложи десетки участници на ,,Стани богат“ в малкия си джоб

171036148615564

Страхотна игра направи 18-годишен ученик в „Стани богат“. Става дума за Иван Николов от математическата гимназия в Бургас. Единственият проблем, който в крайна сметка го провали да си тръгне със сериозни пари, бе, че рискува прекалено и така и не заключи втора сигурна сума.

Иван мина без проблем през първите пет въпроса, а инерцията му продължи и при следващите питания. За 1000 лева той отговори правилно с „Прометей“ на „Кой митологичен герой е наказан да виси окован на скала заради това, че е откраднал огъня на боговете?“ Останалите опции бяха Одисей, Тезей и Херакъл.

„В коя държава все още плащат с крони?“, бе следващият въпрос, а измежду Швеция, Словакия, Естония и Великобритания той вярно посочи първата страна, предава Флагман.

Въпросът за 2000 лева бе „Кой американски актьор, участващ в поредицата „Междузвездни войни“, изиграва ролите на Маурицио Гучи и Енцо Ферари?“ – Харисън Форд, Марк Хамил, Адам Драйвър или Юън Макгрегър.

Тук момчето показа някои познания за филмите от поредицата, и двама от актьорите, но призна,че за първи път чува нещо за Марк Хамил и Юън Макгрегър. Поиска жокер „50:50“. Останаха Марк Хамил и Адам Драйвър. Той избра Драйвър и така продължи напред.

Питането за 3000 лева бе „Коя планета от Слънчевата система има най-много луни?“ – Земята, Юпитер, Сатурн или Уран. Николов поразсъждава и избра Сатурн, което го прати напред в играта.

Ученикът за пореден път бе попитан от водещия Ники Кънчев дали ще заключи следващата сума като втора сигурна, но отговори, че има надеждни жокери и не мисли още да го прави.

Така му бе зададен въпрос за 5000 лева: „Прототип на какво изобретява полският свещеник Казимир Зеглен през 1893 г., спасявайки испанския крал Алфонсо XIII?“ – Скалпел, Линейка, Въздушна възглавница или Бронежилетка. Иван сподели своите разсъждения и се насочи към бронежилетка, без дори да ползва жокер. Това се оказа правилно решение и ученикът стигна до въпрос за 10 000 лева, имайки „обади се на приятел“ и „повикай приятел от публиката“ на разположение.

Той не заключи и тази сума, а питането за нея бе „Първите имена на участниците в коя известна двойка са Едуард и Хенри?“ Вариантите бяха Джекил и Хайд, Бони и Клайд, Братят Райт и Саймън и Гарфънкъл.

Тук участникът реши да се обади на приятел – Даниел Рохов от Бургас, но той не успя да му помогне в рамките на 30-те секунди. Затова Николов извика и баща си Иван от публиката, но той успя да му помогне единствено с това, че Бони и Клайд са мъж и жена и няма как Едуард и Хенри да са двете малки имена.

„Парите се връщат, преживяванията не! Избирам Саймън и Гърфънкъл“, каза смело ученикът, но след малко остана разочарован от Ники Кънчев, тъй като верен отговор тук е Джекил и Хайд.Така силната игра на 18-годишният младеж бе подплатена с едва 500 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ