Митрофанова с цинични изявления на опелото на Неофит: Провокация е украинският духовен лидер да е тук

митрофанова

Московският патриарх Кирил няма да участва на погребението на българския патриарх Неофит, защото има среща и общи мероприятия със сръбския патриарх. Циничното изявление е на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова, която демонстрира какво всъщност е истинското отношение към България на Руската и Сръбската църкви. Като оправдание за отсъствието на Кирил тя обясни, че никой от България не го бил поканил. Възпитаничката в духа на КГБ Митрофанова явно не знае, че погребения не се кани, изпращат се само уведомления за смъртта, а всеки който иска да изпрати покойника и да се прости с него има това право, предава Фактор.

В траурния ден Митрофанова си позволи за пореден път и антиукраинска пропаганда от центъра на София. Тя негодува, че тук е предстоятелят на новата Украйинска православна църква, която се отдели от Московската патриаршия и бе призната от Вселенския патриарх Вартоломей. Според нея присъствието на Епифаний в София било провокация: „Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Това е провокация, защото тази църква не е призната от Българската. Това е абсолютна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия – бел.ред./“, подчерта Митрофанова.

Циничното поведение на руския дипломат в деня за траур е поредно доказателство, че България трябваше отдавна да поиска отзоваването й от страната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ