Извънредно от НС: Единодушно със 198 гласа депутатите взеха важно решение за хазарта

payimage-624975

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за хазарта, касаещи забраната на рекламите на хазартните игри в медиите.

Решението бе взето със 198 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“.

Окончателно – парламентът забрани рекламата на хазарт в електронните и в печатните медии. Това стана на извънредно заседание на Народното събрание. Рекламата ще остане позволена само върху билбордове и в спортни зали, които се намират далеч от училища, предава Блиц.

Прието беше още хазартни зали да има само в населени места с над 10 хиляди жители.

Текстовете вече предизвикаха бурни реакции сред редица браншови организации. Приемането на промените в закона стана въпреки изпратените до парламента 22 становища от различни асоциации и компании, в които се изразяваха съществени опасения и се настояваше за обсъждане на промените, преди влизането им за гласуване в пленарната зала.

В залата нямаше дискусия, а народните представители бяха значително единодушни за промените, внесени от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ