Първи снимки: Президентът Радев и съпругата му се видяха с кралица Елизабет II, обявиха и голяма новина

10

Президентът Радев се срещна с кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец. Догодина представител на кралското семейство ще върне посещението и ще пристигне у нас по повод 140 години от дипломатическите ни отношения с Обединеното кралство.

Отношенията между България и Великобритания са даденост и Брекзит не може да промени това, коментира президентът. На аудиенцията той е разговарял с кралицата по теми, свързани с българската история и култура, предаде bTV.

„Това беше много топла и сърдечна среща, в която кралицата прояви жив интерес към историята и културата на нашата страна. Между България и Великобритания има стратегическо партньорство и активен диалог и сътрудничество в редица области”, заяви президентът Румен Радев.

„Поканата за аудиенция е знак за приятелските отношения между двете страни, за което работят и двете държави. Това беше потвърдено от аудиенцията. Отправих покана на кралица Елизабет II при възможност тя или член на кралското семейство да посети България във връзка съд 140 години от установяването на дипломатическите отношения догодина и на място да се запознае с нашата богата история и вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват в британския музей и британската библиотека”, каза още президентът Румен Радев.

„Аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда новини, тя е новина сама по себе си, тя е знак за приятелските отношения между България и Великобритания. Отношенията между България и Великобритания са важни за двете страни и Брекзит не може да промени тази даденост. Затова нашата обща цел трябва да бъде да запазим и развиваме отношенията, да се запазят правата на българските граждани“, отбеляза още президентът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ