Търговският скандал на деня! Няма да повярвате какво маха от щандовете си Кауфланд, следва Лидл

1

Германската верига супермаркети Kaufland маха от рафтовете си продуктите на Unilever в знак на протест срещу повишаването на цените, предаде Ройтерс, цитирана от „Монитор“.

Kaufland, който има 660 магазина в Германия, посочва, че се опитва от май да се споразумее с Unilever, но усилията му са били отхвърлени. Решението на компанията ще засегне също така магазините на Кауфланд в България, Чехия, Словакия, Хърватия, Полша и Румъния.

Международната компания Unilever е известна с продуктите Dove и Rexona, бульоните Knorr, чайовете Lipton) и растителните храни Rama. Компанията отказа коментар. Unilever, от гледна точка на Kaufland, се опитва да използва значителната си пазарна позиция, за да влияе на търговците и да оптимизира собствените си приходи, посочват компанията.

Заради корпоративната си отговорност Kaufland не можа да приеме исканията на Unilever и трябваше да реагира, посочи германската търговска верига.

Kaufland е част от германската Schwarz Gruppe, която е собственик и на веригата супермаркети Lidl.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ