Мощна акция: Икономическа полиция удари най-голямата фирма за авточасти, укрили над 2 милиона лева данъци (Снимки)

ba8ad76a088699769a9b611468b2eaf6

Служители на отдел „Икономическа полиция“ към ГДНП и данъчни са провели днес акция срещу една от най-големите фирми за търговия с авточасти втора употреба „Мегапартс“. Претърсени са три от складовете на компанията в София и са иззети документи. Разследването е заради сигнали за данъчни измами в големи размери.

Става въпрос за схема, при която авточасти се продават в интернет чрез сайта megaparts.bg от фиктивни фирми, които неофициално са управлявани от собствениците на „Мегапартс“, пише пловдивския „Трафик“. Въпросните фирми не регистрират приходи от осъществени продажби и не заплащат данъци.

Техни собственици са роми, които изпълняват ролята на бушони. Схемата е ощетила хазната най-малко с 2 милиона лева от неплатено ДДС.

Собственик на Мегапартс е Огнян Огнянов, по чийто сигнал през ноември миналата година беше арестуван данъчният служител Любомир Савов, заловен с подкуп от 15 000 лева.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ