Преименуват ли летище „София“ на „Желю Желев“? Румен Радев и хората му решиха

Желю Желев

Летище София да не бъде преименувано на “Желю Желев”. Това е решението на Комисията по наименуване на обекти с национално значение и населени места към президента Румен Радев.

Членовете ѝ са гласували единодушно да не подкрепят предложението на инициативния комитет за отдаване на почит и увековечаване на паметта на д-р Желю Желев, става ясно от отчета за работата на комисията през 2018 г. Той излезе дни преди държавният глава да отчете в понеделник втората година от мандата си.

“Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е принципал на “Летище София” ЕАД, което е и най-голямото международно летище на територията на нашата страна. Това обстоятелство налага инициаторите на предложението да се обърнат за становище относно смяната на името на летище София към МТИТС, както и към Столична община”, пише в мотивите на комисията. Членовете ѝ обясняват, че през последните години в публичното пространство е имало различни инициативи за именуване на летището, в т.ч. и предложения до комисията към президента, които обаче не са довели до обществен дебат и съгласувателни процедури.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ