Корнелия Нинова пред bТВ: Прокуратурата да провери Йончева, но Борисов да уволни ето този министър

корнелия нинова

„Всички ще носим отговорност след изборните резултати. Ние започнахме кампанията, мисля че върви добре, няма напрежение в партията или противоречия в листата. Всеки обаче има право да използва преференции“. Така коментира в предаването „Лице в лице“ по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова преподредената от Националния съвет на БСП листа на социалистите.

Тя отрече да има организация за преференциален вот. На въпрос как ще коментира младите и непознати лица в партията и дали това ще изиграе позитивна роля в изборите Нинова отговори, че очаква БСП да победи на евроизборите. БСП не е равнозначнона Свободна Европа – така Нинова коментира скандала с „Апартаментгейт“.

„Няма как дори в европейски избори да не се обсъждат вътрешни политики. Няма как да не обсъждаме корупция, след като Европа ни оценява като най-корумпираната, да обсъждаме доходи, при положение че сме най-бедните. Ние сме европейци и изборите засягат и вътрешните проблеми на страната“, категорична е Нинова.

На въпрос защо БСП брани всеки човек, за когото прокуратурата повдигне обвинение Нинова отговори, че след „Кумгейт“ Делян Добрев не е бил отстранен. „Ще бъде доказателство за подобна политика, ако Борисов поиска оставката на Румен Порожанов. Ако го направи сигурно ще бъде последователен, тъй като Порожанов е бил или министър на земеделието или шеф на ДФ „Земеделие“, който е контролирал процеса на строеж на къщите за гости“, каза Нинова

„Те искат и дават оставки, но си остават с имотите. Когато имотите се конфискуват и се върнат на народа, от който са взети тогава ще каже да, каза Нинова. Те не признават проблема, те подават оставки, за да заглушат проблема“, категорична е лидерът на БСП. „Корупцията вече е държавна политика, задкулисието стана държавна политика“, продължи Нинова

Не се страхуваме от дебати, но ще участваме по наша преценка, отговори Нинова на въпрос защо не са участвали в дебата по БТВ. „Европа дава пари на България с една цел – да настигнем стандарта на развитите държави – за земеделие, за спешна помощ. Какво се оказва? Тези пари не са отишли там където трябва, а в ръцете на управляващите в имоти и т.н. това отдалечаване ли е от европейската цел и ценности? Аз мисля, че да, категорична е Нинова.

На реплика на водещата за къщите за гости на семейството на Елена Йончева Нинова каза, че прокуратурата трябва на всеки да се извърши проверка. Тя обаче каза, че прехвърлянето на проблемите върху опозицията не е добър ход. „10 години те управляваха, не сме в министерствата, нито в ДФ „Земеделие“, не разпределяме пари и няма обществено одобрение“, добави лидерът на БСП. В Европа гледат на хората на ГЕРБ като хора, които са взели пари от Европа за тях самите, добави Нинова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ