Кадрите, които разплакаха България: Скърбим за Динко Дерменджиев, легенди се сринаха от мъка (Снимки)

10

Много хора прииждат към зала „Колодрума“ в Пловдив, където от 10:00 часа ще се състои поклонението пред тленните останки на футболната легенда Динко Дерменджиев.

Да почетат Чико дойдоха Димитър Енчев – председател на зоналния съвет на БФС Пловдив, волейболната легенда Анка Узунова, Антим Пехливанов, чийто треньор е бил Дерменджиев и легендата на другия пловдивски гранд Локомотив (Пловдив) и бивш футболен съдия Атанас Узунов.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров, семеен приятел на Дерменджиев изрази огромно съжаление от внезапната кончина и каза, че пловдивският спортен свят няма да е същият.

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, свързан с дългогодишно приятелство с Чико, се насълзи и каза, че е Дерменджиев е в по-добър свят и ръководи небесния отбор на Ботев.

Президентът Петър Стоянов се разплака и изрази съболезнования на близките на славния български футболист. „Той беше велик човек и думите за него за малко. Аз съм горд, че съм го познавал и съм го гледал на живо. Ще го запомня с усмивката. За Динко Дерменджиев думата е „велик““, каза Петър Стоянов.

Христо Бонев – Зума каза, че Дерменджиев не е само легенда, а цяла епоха в българския футбол.

„Много ми е мъчно за загубата на Чико. Мачовете ни в националния отбор с него бяха едни от най- щастливите. Аз бях един от първите, които го посетиха в болницата, след като научих за неговите проблеми. Дано следващите 50 години Ботев да изкара футболист, който поне малко да се доближи до Чико“, каза най- голямата легенда на Локо Христо Бонев – Зума.

Поклонението ще продължи няколко часа, а след 13:30 ще е и самото погребение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ