Александър Сиди: Фиаско беше конгресът на БСП, а не темата с партийните субсидии

александър сиди

Румен Гечев да говори за фиаското на конгреса на БСП, а не по темата с партийните субсидии. Истината е, че докладът просто не беше готов да влезе в пленарната зала. Вероятно в началото на следващата ще има такъв доклад и тогава ще обсъдим и субсидиите. Това заяви в студиото на “Плюс-минус“ по Нова телевизия народният представител от ВМРО Александър Сиди по повод отложеното гласуване на размера на партийните субсидии.

Депутатът изрази учудването си от решението на ГЕРБ да подкрепи идеята на ДПС за диференцирано ДДС.

,,Издразни ни отношението на ДПС и тяхното лицемерие по темата. Сега ГЕРБ са се съгласили на намаляване на ДДС, а това беше и едно от желанията на ОП в началото на мандата ни, но тогава ни казаха, че това не може да се случи. Сега изведнъж приеха идеята на ДПС. Ако искат да управляват с тях, можеха да го направят преди две години. В крайна сметка данъците са част от коалиционната програма и това е въпрос, който ние задължително ще обсъдим на коалиционния съвет следващата седмица“, посочи Сиди.

По думите му намаляването на партийната субсидия на 1 лев би могло да доведе до нарушаване на партийната демокрация.

,,Нито една фирма няма да дари средства на малка партия, защото на нея ще й трябва по-голяма партия, за да лобира за нея и да си възвърне направета инвестиция. Затова смятам, че малките партии просто нямат шанс с частно финансиране“, сподели още народният представител от ВМРО.

Накрая той увери, че ВМРО няма да напусне коалицията със скандал, ако се стигне до такова развитие.

,,Ако някой иска да си тръгне от тази коалиция, нека да го направи. Но ние скандал не търсим. Със сигурност ВМРО няма да излезе от коалицията със скандал“, заяви в заключение Александър Сиди.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ