След като 9 години Марешки лъга Варна, на жена му й писна! Вижте какво ще прави митичната Светлана в морската столица

веселин марешки

Част от Пощенската палата в центъра на Варна ще бъде преустроена в хотел. Това съобщава Дарик.


Пощенска палата Варна, Снимка: Дарик Варна

В последния днес на месец май архитектурната дирекция в Община Варна е издала разрешение за строеж на фирмата „Варнафарма” ЕОД. Компанията е представлявана от Светлана Марешка. Тя е съпруга на лидера на партия „Воля” Веселин Марешки.

Светлана е истински митична личност. Тя отдавна не се е появявала в града, а за сметка на това аптечният олигарх залива мрежета със свои похотливи снимки с лични депутатки. Което само засили съмненията, че Светлана просто е назначена за негова съпруга, за да го конторолира отблизо как върти бизнеса на нейни руски роднини.

„Варнафарма” придоби емблематичната за морския град сграда от БТК през 2010 г. срещу 16 млн. лв. Сред тях е и тази, в която и в момента се помещава Централната поща.

След сделката Марешки стана собственик на почти цялата сграда на кръстовището на булевардите „Владислав Варненчик” и „Съборни”, включително и модерния бизнес център на стойност 16 млн. лв. При сключването на предварителния договор през лятото на 2010 г. той съобщи, че цената, която ще плати за трите сгради на телекомуникационната компания във Варна е около 20 млн. лв.

При сключването на сделката БТК запази собствеността си само върху големия многофункционален салон на първия етаж на старата сграда с вход от бул. „Съборни” във Варна. Тогава от компанията заявиха, че не възнамеряват да напускат и останалите помещения в нея, но ще плащат наем за тяхното ползване.

„Т. нар. „поща” ще запази функциите си на офис сграда, но в част от нея смятам да развия медицински център”, каза Марешки през 2010 г.

Пак тогава той заяви, че с тази цел потенциални наематели вече са проявили интерес. До този момент обаче подобен проект не е реализиран.

Сградата на варненската Централна поща се намира в историческия център на града в непосредствена близост до катедралата „Успение Богородично”. Тя е строена в продължение на 5 години по проект на арх. Ангел Момов. Основният камък е положен на 18 април 1930 г., а откриването ѝ се е състояло на 18 април 1935 година.

Някога сградата е впечатлявала с вътрешната си архитектурна украса, дело на украинския скулптор Михайло Парасчук. През 1967 г обаче пощата е надстроена с още един етаж, а по късно и разширена. При надстрояването на сградата делото на Парасчук е било унищожено.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ