Извадиха ужасяваща истина, която ГЕРБ крие: Свинската чума е пред София! Ето в кои райони ще зариват прасетата

прасета

Ужасяваща истина се осмели да извади наяве лидерът на Патриотите в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Оказа се, че свинската чума вече чука и на вратата на София!

Вижте какво написа един от най-озобряваните политици в столицата, което управляващите старателно крият:

Лека-полека драмата с чумата по свинете застига и Столична община. Администрацията на „Московска“ 33 търси терени, където да се обособят трапове за загробване на умъртвени животни. Трескаво се търсят места за това по Нови Искър и Кремиковци. Да загробваме умъртвени животни на територията на Столична община ми се вижда абсурдно.

За цялата каша, разбира се, си има отговорни. Така например през 2017г., когато депутатът от ВМРО Александър Сабанов предложи поправка в закона с цел превенция и ограничаване на разпространението на заболяването – той беше бламиран. И то благодарение на представители на „зелените“, в лицето на „Коалиция „Да остане природа в България“.

Предложенията са свързани с механизъм за намаляване на популацията на дива свиня, която е основният разпространител на заразата. През 2018г. все пак предложенията са приети, защото са установени няколко огнища в Дунавския район и е ясно, че ни чака епидемия.

Тогавашният земеделски министър Порожанов обаче издава заповед, която де факто блокира изпълнението на закона и отново сме в условията на нищо правене.

Сега вече бедствието започна и същите тези, които блокираха превенцията, в момента обвиняват на висок глас държавата и се възмущават от липсата на политика и мерки за справяне с проблема.

На зелените активисти можем да бъдем благодарни, че и в София ще се занимаваме с чумата по свинете и ще се наложи да блокираме територии, защото там ще трябва да се обособят места за загробване. Какви ще са последиците за тези територии и околните населени места по районите Нови Искър и Кремиковци не е ясно. Вероятно поредно блокиране на развитието на северните софийски райони – сега по санитарно-хигиенни причини. Както обикновено кашата е пълна!За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ