ХУБАВАТА НОВИНА ОТ ДЕНЯ! Благодарение на ВМРО – Васил Левски и в Русе

искрен веселинов

104 000 лв. от необходимите около 120 000 лв. за изграждането на паметник на Васил Левски в Русе вече са събрани.

Добрата новина съобщи на пресконференция в Русе народният представител, съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов. Русенският депутат е член  на Инициативния комитет за издигане на паметник на Апостола на свободата в дунавския град.

Даренията са предимно от юридически лица, като най-големият дарител е Община Русе, която даде 20 000 лв. за провеждане на конкурса. Миналата седмица проектът бе одобрен от Националния институт за недвижимо културно наследство, което спъваше изграждането на паметника, а следващата седмица предстои защита на концепцията пред Министерството на културата. След това може да започнат строителните работи, каза още Веселинов.

Вече стартира още една кампания за набиране на средства.

Идеята ни е колкото се може повече русенци да се включат, за да може всеки да има принос и този паметник да бъде на всички русенци, поясни Искрен Веселинов.

Всеки ден от 17.30 до 19.30 часа доброволци ще разпъват шатри в центъра на Русе и ще събират средства. Желаещите да участват в дарението на средства ще могат да го сторят, като си закупят картички за 2 лв., плакат на паметника – за 10 лв. и портрет на Васил Левски – за 15 лв. Идеята е всеки да се включи с каквото може. Има вариант да се оставят пари и в кутия.

Русе е един от малкото големи градове в страната, в които няма паметник на Васил Левски. Има само бюст в двора на едноименно училище.

Паметникът на Апостола ще се издига в Парка на възрожденците, като се очаква откриването му да е на 19 февруари 2020 година.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ