Парламентът прие оставката на шефа на КПКОНПИ

пламен георгиев

Парламентът прие оставката на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Малко по-рано той изненада депутатите като в последния работен ден я внесе в деловодството. Той обясни, че е изчакал да мине проверката на НАП, която да докаже, че е изряден.

126 депутати гласуваха в пленарна зала, 120 бяха „за“, 3 „против“ и 3 „въздържали се“.

В 13.30 часа трябваше да започнат дебатите по оставката на Пламен Георгиев, но никой не взе думата от парламентарната трибуна. Това накара Цвета Караянчева да прекрати дебатите и депутатите преминаха директно към гласуване.

След гласуваната оставка от БСП скочиха на председателя на Народното събрание заради процедурни нарушения. Социалистите възразиха, че Пламен Георгиев не е обявил пред тях мотивите за оставката си. Таско Ерменков изригна, че е вдигнал ръка за изказване, но Цвета Караянчева не го е отразила. Ерменков поиска също така председателят на парламента да отмени гласуването и да се върнат към дебатите, но Караянчева заяви, че такава процедура няма.

След скандалите започнаха и процедури по отрицателен вот. От трибуната само един народен представител използва това право, като възрази, че ръководството на Народното събрание е претупало оставката.

С това страстите в пленарна зала по оставката на Пламен Георгиев се успокоиха и депутатите преминаха към парламентарен контрол.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ