Йорданка Фандъкова и Красимир Вълчев откриха учебната година в Първа Английска гимназия и 112 ОУ

Image_7656992_128

Днес може би е най-празничния ден. Днес е денят с най-много усмивки, с най-много положително настроение, с най-много цветя, с най-много вяра в бъдещето. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на учебната година в Първа Английска гимназия и 112 основно училище „Стоян Заимов“.

„Защо? Защото ние вярваме в образованието, вярваме, че чрез него можем да живеем по-добре”, продължи министър Вълчев. Той отбеляза, че днес има много неща, които сигурно ни разделят, но това, което ни обединява е желанието да дадем по-добро бъдеще на децата си.

„Това желание го даваме най-вече чрез образователната система. Желанието нашите деца да живеят в по-добро хармонично проспериращо общество. Затова най-много разчитаме на българското училище и на българските учители”, каза Красимир Вълчев, цитиран от dariknews.bg .

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че днес в столицата тръгват на училище около 12 000 първокласници. „Пожелавам ви любопитството да не ви напуска през цялата година, да срещнете много приятели, да обикнете знанията, защото знанията ни правят свободни. На всички пожелавам успешна учебна година. На добър час”, каза кметът обръщайки се към учениците.

Щастлива съм, че днес отново съм с Вас, учениците от две от най-добрите училища в София – Първа английска езикова гимназия и 112 ОУ, заяви Фандъкова. „За втора година посрещаме първия учебен ден с втора нова сграда, защото най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование“, добави Фандъкова. „За нас българите първият учебен ден е празник, защото е начало на пътя към знанието за всеки един от нас. Начало на развитие, израстване и вдъхновение“, обясни кметът.

„Уважаеми колеги учители, Вие имате трудната задача да намерите пътя до всяко дете, до всеки ученик. Да им дадете знанието в различните учебни дисциплини и умения, но и да ти научите отличават доброто и истината. Да ценят себе си и да уважават другите. Да отключите у децата желанието, амбицията, потребността да бъдат по-добри, по-успешни, по-можещи. Това е трудно, постига се с много търпение и професионализъм“, коментира Фандъкова. „Промяната става вътре в самите деца, в личността на всяко едно дете и е резултат от собственото му умение. Нека да им помогнем за това“, добави кметът на София.

Снимка: Десислава Кулелиева


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ