Транспортираха известен криминален бос в „Пирогов“

Пирогов

Транспортираха по спешност за “Пирогов” Иван Терзийски – Веждата, след като бъбреците му отказали да функционират. Медиците в санданската болница открили кървене във вътрешните му органи, пише struma.bg.

Петима полицаи охранявали криминално проявения санданчанин в болницата. Униформените го придружавали през целия път до “Пирогов”.

Припомняме, черанспортираха по спешност Иван Терзийски – Веждата скочи от 3-ия етаж на кооперация в Сандански. Инцидентът стана на 29 септември на ул. „Първи май“ в южния град. Мъжът бе транспортиран с линейка в санданската болница.

Веждата е стар познайник на санданската полиция. Миналата година той насочи дулото на пистолета срещу жена си при семеен скандал.

На 18 декември 2018 г. през нощта съпругата на Терзийски подава сигнал на телфон 112, че мъжът й е отправил заплахи към нея, стрелял с газов пистолет и е увредил колите на нейния баща.

При задържането му Терзийски се държал агресивно в полицейското управление в Сандански, обиждал полицаи, обърнал бюро и изблъскал един от униформените.

При последвала проверка в две жилища, обитавани от него, са открити наркотици в 12 пакетчета с общо тегло около 200 грама, които при наркотеста са дали положителна проба на хероин.

Терзийски бе обвинен в три престъпления – увреждане на двата автомобила на неговия тъст, държане на наркотици с цел разпространение и едро хулиганство.

На 1 септември тази година Веждата отново бе арестуван заради нарушение на ограничителна заповед, издадена заради домашно насилие над жена му. Той бе задържан в дома на съпругата си Розалия в Сандански. Ужасената жена сама бе подала сигнал в полицията.

Иван Терзийски – Веждата бе закопчан от ченгетата и заради участието му в организирана престъпна група, за чийто лидер бе сочен Божидар Кузманов – Кравата.

Припомняме, че обвиненията срещу Божидар Кузманов и хората му бяха повдигнати точно след гангстерския екшън в ресторант
4 you в Слънчев бряг на 8-ми юни 2016 г.

По време на стрелбата в препълненото с хора заведение беше убит гардът на Димитър Желязков, а самият Митьо Очите оцеля по чудо, след като бе надупчен с канонада от куршуми.

Според специализираната прокуратура Иван Терзийски е едно от главните действащи лица в бандата.

Той е сочен за дясна ръка на Божо Кравата. В момента обаче отношенията между двамата са доста обтегнати. До разрива се стигна преди 2 години, когато жесток скандал в дискотека „Оксиджен“ между Кузманов и Терзийски завърши с няколко арестувани.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ