Изберете Джамбазки за кмет, той няма да позволи безобразия на Орлов мост, зове Каракачанов

красимир каракачанов

Това, което се случва на Орлов мост е незаконно. Дойдох за 40 минути до вашето студио, а нормално го правя за 10-15 минути. В нашата държава има закони за митингите – когато искаш да правиш протест трябва да пуснеш уведомителен документ към Столична община. Първият, който е подал такъв документ, получава правото на даденото място да протестира. Другите получават предложение за втора свободна локация. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Коментарът бе по повод протеста на „Орлов мост“ срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор.

„Полицията си върши работата. Полицаите имат връзка с организаторите – тези лица сами са се посочили в уведомителния документ. Така и полицаите разпознават, кой за кое мероприятие е“, каза още той.

„Играейки си на демокрация, си закриваме очите когато някой си прави своеволия. Тези хора на „Орлов мост“ си играят с нервите на софиянци. Сега гражданите висят с колите си по часове. Ако Джамбазки стане кмет, подобни безобразия няма да има – няма да има незаконни протести. Законът е еднакъв за всички. На този незаконен протест е бил и един кандидат за кмет, за да си прави ПР, а трябва да брани закона“, допълни министърът на отбраната.

“Винаги когато има състезание с един кандидат има съмнение. Нито парламентът, нито правителството могат да се намесят. Работил съм с Гешев по случая с убитата Виктория Маринова. Имали сме и общи делови разговори с премиера. Не мога да оценя кой как разбира от право, изглежда ми активен и жизнен. Ако процедурата е спазена всичко е наред. Въпросът е защо няма други кандидатури, но това не зависи от нас”, разкри Каракачанов.

“14 души мигранти са намерени, скрити в таксиметрови коли. А за трагедията с камиона в Есекс – българската следа е само с регистрацията на колата. Каналът не е минал през България, това е категорично”, коментира криминалните теми вицепремиерът.

„Волен Сидеров обича театъра. В нощта на предишните местни избори той нахлу в НАТФИЗ. Явно след това е вземал курсове. Има с какво да се занимава явно, за да си подаде оставката. Малко ми намирисва на предизборен театър“, заяви той по темата за оставката на лидера на „Атака“ и призива му за оставката на Джамбазки.

„Ангел Джамбазки бие по избори, а като общински съветник имаше изключително ползотворна дейност. Той излага правилни тези, например по темата за циганските гета. Гетата трябва да се разчистят и да се върнат на общината. Тези хора трябва да се интегрират, но това няма да стане в землянките по гетата“, завърши Красимир Каракачанов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ